Taierea Porcului la Romani

Taierea Porcului la Romani - Cum se taie porcul?

Comportamentul alimentar la porcii de casa

Comportamentul alimentar al porcului domestic.

Porcul este un animal omnivor, consumand o mare varietate de furaje. Prezenta in ratie sa a unor furaje cu continut ridicat de celuloza, sau gust acru sau amar , reduc consumul acestora.

Pe de alta parte, furajele cu gust dulce stimuleaza consumul.

hranirea-porcilor

Consumul de furaje este stimulat si de zgomotele datorate manipularii furajului, de aprinderea luminii sau alte evenimente care coincid cu ora de furajare (reflexe conditionate).

Porcii se ingramadesc la jgheabul de furajare, chiar daca frontul de furajare este suficient. Pentru reducerea competitiei in timpul hranirii, jgheaburile pot fi divizate prin despartitori transversale.

ce-mananca-porcii

In cazul hranirii la discretie, consumul de furaje alterneaza cu consumul de apa.

Daca hranirea se face in tainuri ( mai multe portii pe zi ) sau restrictiv, porcii vor consuma intai furajul si abia dupa aceea vor bea apa. Asta denota inteligenta, nu-i asa?

>>> Comportamentul de eliminare a dejectiilor