Taierea Porcului la Romani

Taierea Porcului la Romani - Cum se taie porcul?

COSTITA DE PORC CU MUJDEI LA CUPTOR

COSTITA DE PORC CU MUJDEI LA CUPTOR

Timp de preparare = o ora si jumatate( complexitate medie )

carne de porc cu fasole boabe

Ingrediente:

1.500 kg costita de porc,
1 kg cartofi,
4 cepe,
1 capatana de usturoi,
100 ml vin rosu ,
sare ,
dafin,
cimbru
piper dupa gust.

Mod de Preparare:

Costita de porc se spala si se pune intr-o oala la fiert inabusit cu frunze de dafin si 2 litri de apa .

Dupa 20-25 de minute adaugam un pic de sare si o ceapa taiata pestisori.

Dupa inca 10 minute , oprim focul si scoatem bucatile de costita.

Le lasam sa se racoreasca apoi le frecam bine cu sare si piper .

Le asezam intr-o tava , adaugam in tava 100 ml ulei si punem de jur imprejur bucati de cartofi , felii de ceapa, apoi bagam vasul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

Spre sfarsit vom stropi costita cu vin rosu ,intoarcem bucatile pe cealata parte ca sa se rumeneasca uniform si punem pe deasupra feliute de usturoi si un pic de cimbru ( sa nu fim zgarciti la usturoi , da ?).

Cand observam ca s-a format o crusta rumena pe costite, scoatem vasul din cuptor si portionam pe farfurii costitele si cartofii.

Pentru servire, putem pune in fiecare farfurie si cateva linguri din supa in care a fiert costita.

Pofta buna !