Taierea Porcului la Romani

Taierea Porcului la Romani - Cum se taie porcul?

Cum se face toba de porc? Cum se face sangeretele?

ALTE PREPARATE DIN CARNE DE PORC

SANGERETE

sangerete de porc

Acest produs culinar are aceiasi compozitie ca si caltabosul , dar vom adauga ca ingredient si sange de porc.

Sangele de porc va fi recoltat intr-un vas cu ocazia taierii si, pana la utilizare, va fi amestecat cu 2-3 linguri de sare.

Amestecarea sangelui cu sare are rolul de a pastra prospetimea si de impiedica inchegarea.

Sangeretele este un preparat intalnit mai des in gastronomia din sudul Romaniei.

TOBA

toba de porc ca la Moldova

Pentru a face toba vom folosi stomacul si vezica urinara a porcului.

Acestea au fost bine curatate si lasate in apa cu otet,sare si ceapa pana la utilizare.

Ingredientele sunt urmatoarele :

limba ;
jumatate de ficat ;
jumatate de inima ;
cei 2 rinichi ;
carne de porc macra (sau fara carne, depinde cum ne place ) ;
urechile porcului ( obligatoriu ).

ingrediente pentru toba de porc

Toate acestea au fost fierte timp de 2 ore (mai putin ficatul , acesta nu va fi fiert mai mult de 30 de min.)

Dupa fierbere vor fi taiate felii subtiri si introduse in stomac si/sau vezica (besica) impreuna cu supa (pana la umplerea totala).

Pentru acesta activitate vom folosi o palnie speciala (cu teava mai larga).

Dupa umplere toba va fi cusuta la capete (folosim niste ata mai tare) si lasata la fiert in cazan pentru 10-15 minute.

Dupa ce o scoatem de la fiert, o vom intepa ici colo cu scobitoarea si o asezam intr-un lighean.

Deasupra punem o bucata de scandura curata , iar peste aceasta o greutate ( o piatra mai mare , sau orice greutate avem la dispozitie prin gospodarie).

O vom lasa astfel 2 zile in camara rece. Dupa ce se va aplatiza frumos si se va scurge de supa atat cat trebuie, urmeaza sa o afumam.

Pentru afumare, vom urma instructiunile de la capitolul Conservare .