Taierea Porcului la Romani

Taierea Porcului la Romani - Cum se taie porcul?

Cum se taie un porc? Pas cu pas

Taierea porcului are loc in … curtea celui care l-a crescut . Deocamdata.

Gurile rele spun ca Uniunea Europeana ne va impune sa ne caram godacii la abator, daca dorim sa il taiem.
Dar sa lasam viitorul viitorului si sa ne preocupam de prezent.

Orice gospodar acorda o atentie deosebita momentului anual al taierii porcului.

Aceasta activitate poate fi desfasurata in orice moment al anului, dar se face mai cu tragere de inima in sezonul rece, indeosebi in perioada dintre sarbatorea Sfantului Ignat si ziua de Craciun.

Slabit dupa cele 40 de zile de post, capul familiei nu poate taia porcul de unul singur, asta e de la sine inteles.

Ii va veni deci in ajutor intreaga ramura barbateasca a familiei precum si vecinii care doresc sa asiste la marele eveniment.

Inainte de a ne apuca de treaba, trebuie sa fim prevazatori si sa ne pregatim din timp anumite ustensile si instrumente, strict necesare .

Si sa nu uitam : activitatile care vor urma presupun folosirea unei cantitati mari de apa calda , deci focul trebuie sa duduie non stop sub oala.

In acest fel treburile vor merge „snur” si nu va trebui sa intrerupem activitatile pentru a cauta una sau alta.
Iata cam ce anume ne va fi necesar :

instrumentar foto

Daca am avut grija sa nu dam de mancare cel putin 12 ore porcului inainte de marele eveniment , scoaterea lui din cotet nu ar trebui sa ridice probleme deosebite.

De cele mai multe ori grasunul protesteaza la vederea celor 2-3 persoane care-l deranjeaza pe la orele 5-6 ale diminetii .

Mai tras , mai impins … se lasa pana la urma convins sa paraseasca caldura cotetului si sa dea piept cu gerul lui Ignat.

Oricum , odata iesit din cotet ,  ati putea avea surprize. De aceea ar fi bine sa legati macar unul din picioarele porcului INAINTE de a-l scoate afara.