Taierea Porcului la Romani

Taierea Porcului la Romani - Cum se taie porcul?

Spalarea si Suspendarea (Agatarea) Porcului

Spalarea porcului

Dupa taiere si sangerare, grasunul va fi asezat deci in covata si se va turna peste el apa clocotita. Urmatorul pas este sa il rotim de mai multe ori in covata .

Vom utiliza in acest scop doua bucati de lant pe care am avut grija sa le trecem pe sub porc inainte de a turna apa clocotita.

...

Parlirea, Spalarea si Toaletarea Porcului

TOALETAREA PORCULUI inseamna indepartarea parului si a murdariei de pe trupul sau (paie, mizerie, balega etc). Aici metodele difera in functie de gusturi si de zona geografica in care locuieste proprietarul porcului.

In unele zone (Muntenia, Ardeal si o parte din Moldova ) porcul va fi acoperit cu paie si i se va da foc pentru a i se indeparta rapid parul.

...