Taierea Porcului la Romani

Taierea Porcului la Romani - Cum se taie porcul?

Parlirea Porcului cu Arzatorul si Igienizarea

Dupa ce porcul este suspendat , vor fi puse in functiune arzatorul si butelia si animalul va fi parlit atent pe toata suprafata corpului .

Atentie : Nu trebuie sa insistam cu arzatorul prea mult pe o zona, intrucat pielea poate crapa .

In timpul parlirii , vom arde mai tare copitele porcului si vom indeparta de pe ele invelisul cornos (acest invelis nefiind comestibil ).

...

Spalarea si Suspendarea (Agatarea) Porcului

Spalarea porcului

Dupa taiere si sangerare, grasunul va fi asezat deci in covata si se va turna peste el apa clocotita. Urmatorul pas este sa il rotim de mai multe ori in covata .

Vom utiliza in acest scop doua bucati de lant pe care am avut grija sa le trecem pe sub porc inainte de a turna apa clocotita.

...