Taierea Porcului la Romani

Taierea Porcului la Romani - Cum se taie porcul?

SACRIFICAREA PORCULUI (Asomarea)

Operatiunea sacrificarii se desfasoara astfel : Odata ajuns la locul unde va fi taiat , porcul va fi legat obligatoriu cu cate o funie de fiecare picior din partea dreapta.

Apoi funia de la piciorul din spate va fi legata de un par pe care am avut grija sa il batem in pamant adanc (in acest mod vom evita situatia jenanta in care porcul sa o ia „la sanatoasa” si sa ramanem privind in urma lui). Porcii sunt animale agile si alearga foarte repede.

...

Cum se taie un porc? Pas cu pas

Taierea porcului are loc in … curtea celui care l-a crescut . Deocamdata.

Gurile rele spun ca Uniunea Europeana ne va impune sa ne caram godacii la abator, daca dorim sa il taiem.
Dar sa lasam viitorul viitorului si sa ne preocupam de prezent.

Orice gospodar acorda o atentie deosebita momentului anual al taierii porcului.

Aceasta activitate poate fi desfasurata in orice moment al anului, dar se face mai cu tragere de inima in sezonul rece, indeosebi in perioada dintre sarbatorea Sfantului Ignat si ziua de Craciun.

...