Taierea Porcului la Romani

Taierea Porcului la Romani - Cum se taie porcul?

FRIPTURA DE PORC INABUSITA CU CARTOFI

FRIPTURA DE PORC INABUSITA CU CARTOFI

Timp de preparare = o ora si jumatate( complexitate medie )

carne de porc cu fasole boabe

Ingrediente:

1.500 kg carne pentru fripturi,
2 kg cartofi,
200 ml ulei,
100 g faina,
100 g cascaval,
100 g smantana,
400 ml lapte,
3 oua,
100 ml vin rosu,
50 g unt,
sare si piper dupa gust.

Mod de Preparare:

Carnea se spala, se sareaza si se pune intr-o tava la inabusit cu jumatate din cantitatea de ulei si adaos de apa ( sau supa).

Se introduce vasul la cuptor pentru aproximativ 60 de minute.

Spre sfarsitul inabusirii vom stropi friptura cu vin rosu apoi o vom scoate si portiona ( cate doua bucati pentru fiecare portie).

Dupa portionare vom pastra carnea in vas, la cald .

Cartofii se spala bine , se fierb in coaja, se scot la racit ,se curata de coaja si apoi se taie rondele.

In lapte vom adauga faina si uleiul ramas. Vom amesteca bine compozitia ,dupa care o vom fierbe aproximativ 30 de minute.

Se lasa la racit dupa care vom adauga cartofii , ouale batute spuma ,piper si sare(dupa gust). Se controleaz─â gustul peste 5 minute din nou .

Componentele se amesteca usor si se aseaza intr-o tava unsa cu unt.

Deasupra vom pune smantana si vom da pe razatoare cascavalul.

Se introduce vasul la cuptor pentru gratinare.

Cand observam ca s-au gratinat pana la rumenire , scoatem vasul din cuptor si portionam cartofii cu paleta in farfurii.

Pentru servire, vom aseza friptura in farfurii , turnam deasupra sosul respectiv, iar alaturi vom aseza garnitura de cartofi gratinati.

Pofta buna !