Taierea Porcului la Romani

Taierea Porcului la Romani - Cum se taie porcul?

Cum se face toba de porc? Cum se face sangeretele?

Toba de porc ca la Moldova. Pentru a face toba vom folosi stomacul si vezica urinara a porcului.

Acestea au fost bine curatate si lasate in apa cu otet,sare si ceapa pana la utilizare. Ingredientele sunt urmatoarele :

...

Conservarea carnii de porc si a produselor preparate

Conservarea produselor obtinute in urma sacrificarii porcului de casa poate fi realizata prin metode termice si fizico-chimice : congelare pasteurizare (fierbere) topirea (prajirea slaninii) afumarea sarare CONGELAREA Intrucat congelatorul este o inventie relativ recenta , oamenii au invatat din cele mai vechi timpuri sa foloseasca metode alternative de pastrare a alimentelor. Nu vom insista asupra […]

...

Prepararea slaninei de porc si a costitei

ALTE PREPARATE DIN CARNE DE PORC: SLANINA,CEAFA,GUSA ,COSTITA SI KAIZERUL Slaninile recoltate de pe partea dorsala a porcului vor fi taiate in forma dreptunghiulara sau patrata in functie de felul cum veti doriti dumneavoastra. slanina de porc Ceafa si gusa au fost obtinute prin separare de capul porcului si sunt niste parti importante. In compozitia […]

...

Cum se fac carnatii de porc?

Un ingredient pe care nu avem voie sa il scapam din vedere este usturoiul pisat.

Niste carnati fara usturoi nu ar mai avea nici o savoare, nu-i asa ?

La final ( dupa ce am amestecat cam 20 de minute totul ) vom lasa cateva ore compozitia sa se matureze .

Pentru umplerea carnatilor de casa, vom utilizam masina de umplut in acelasi mod ca si la prepararea caltabosilor.

...

Cum se fac caltabosii de porc?

Pentru a obtine caltabosi este necesar sa folosim un cazan mare de vreo 40-50 de litri si sa punem in el la fiert urmatoarele :

– bucati de soric (dupa gustul fiecaruia);
– cele 4 bucati obtinute prin transarea capului de porc;
– inima, limba, rinichii, plamanii , splina, urechile ( fiecare organ va fi taiat in doua );
– bucatile mai mici de slanina pe care nu le putem folosi la afumat;
– carne de porc dupa gust (ca sa nu obtinem niste caltabosi prea grasi).

...

Prelucrarea si prepararea produselor din carne de porc

Dupa cateva ore de munca, am reusit sa metamorfozam porcul din cotet in nenumarate vase si lighene pline de carne de porc si slanina.

Cum procedam mai departe? Cum se transforma un porc in carnati, jambon si caltabosi (chisca)?

In general , trebuie sa ne gandim dinainte cam ce fel de produse dorim sa obtinem din porc si…

...