Taierea Porcului la Romani

Taierea Porcului la Romani - Cum se taie porcul?

Cum se curata matele de porc?

Intestinele obtinute in urma eviscerarii porcului ocupa un volum apreciabil . Asta nu trebuie sa ne sperie intrucat nu vom face noi curatarea si spalarea.

Este, de obicei, treaba cu care se ocupa ramura feminina a casei 🙂

Intai si intai va fi separata osanza (grasimea dintre mate). Aceasta grasime urmeaza a fi topita si transformata in sapun de casa.

...

Cum scoatem slanina si sunca de pe porc?

Dupa golirea carcasei , o vom spala cu jet de apa calda, o vom sterge cu o carpa curata si procedam la scoaterea slaninilor si a suncilor.

In acest scop vom trasa cu cutitul linii paralele de-a lungul carcasei ,pe partea exterioara, si vom recolta bucati mai mari sau mai mici de slanina, dupa gust.

E de la sine inteles ca atunci cand efectuam transarea trebuie sa avem la indemana cat mai multe oale si lighene pentru a depozita organele la organe, slaninile la slanini si asa mai departe.

...

Eviscerarea porcului (scoaterea organelor)

Cum se eviscereaza porcul?

Dupa ce am indepartat capul si picioarele , vom taia burta porcului de sus in jos , de la picioarele din spate catre torace ( manuim cutitul pana la osul stern, locul unde incepe „cosul pieptului” ).

...

Transarea porcilor

Transarea porcului de casa este o activitate care necesita multa atentie precum si unele cunostinte elementare de anatomie .

Daca nu aveti aceste cunostinte sau daca nu aveti suficienta rabdare , este mai bine sa apelati la serviciile unei persoane cu experienta si sa invatati din ceea ce veti vedea.

...