Taierea Porcului la Romani

Taierea Porcului la Romani - Cum se taie porcul?

Parlirea Porcului cu Arzatorul si Igienizarea

PARLIREA SI IGIENIZAREA PORCULUI

Dupa ce porcul este suspendat , vor fi puse in functiune arzatorul si butelia si animalul va fi parlit atent pe toata suprafata corpului .

Atentie : Nu trebuie sa insistam cu arzatorul prea mult pe o zona, intrucat pielea poate crapa .

In timpul parlirii , vom arde mai tare copitele porcului si vom indeparta de pe ele invelisul cornos (acest invelis nefiind comestibil ).

Dupa operatiunea de parlire, aruncam cu o cana apa calda peste porc si il spalam bine , folosind in acest scop o perie cu fire de plastic mai aspra .  Se intelege ca aceasta operatiune va fi efectuata de 2-3 persoane pentru a fi terminata rapid.

Dupa frecarea cu peria , porcul va fi razuit cu cutitul pentru a fi indepartat stratul superficial de piele arsa , apoi va fi clatit din nou.

La finalul acestor activitati vom avea un grasun alb si curat ca lacrima si vom putea trece la etapa transarii.