Taierea Porcului la Romani

Taierea Porcului la Romani - Cum se taie porcul?

Parlirea, Spalarea si Toaletarea Porcului

TOALETAREA PORCULUI inseamna indepartarea parului si a murdariei de pe trupul sau (paie, mizerie, balega etc).

Aici metodele difera in functie de gusturi si de zona geografica in care locuieste proprietarul porcului.

In unele zone (Muntenia, Ardeal si o parte din Moldova ) porcul va fi acoperit cu paie si i se va da foc pentru a i se indeparta rapid parul. Nu e rau nici asa.

Dupa ce este parlit astfel, va fi stropit cu apa (sau se va arunca peste el zapada) apoi va fi acoperit cu un strat gros de paie si lasat asa jumatate de ora in vederea fragezirii soriciului.

In alte zone (Bucovina, de exemplu) indepartarea parului se efectueaza cu ajutorul apei fierbinti. Aceasta metoda este preferata mea.

In acest caz, porcul va fi asezat culcat pe burta intr-o covata de lemn si udat temeinic peste tot cu 6-7 galeti de apa clocotita. Scopul este de a i se opari pielea si a se smulge parul mai usor (soricul cu par nu prea are gust bun).