Taierea Porcului la Romani

Taierea Porcului la Romani - Cum se taie porcul?

Principalele Rase de Porci din Romania

La ora actuala, in Romania sunt crescute urmatoarele rase de porci:

MARELE ALB

rasa-porci-marele-alb

PORCI LANDRACE

rasa-porci-landrace

PORCI MANGALITA

rasa-porci-mangalita

PORCI MARELE NEGRU

rasa-porci-marele-negru

PORCI NEGRU DE STREI

rasa-porci-negru-de-strei

PORCUL DE BAZNA

rasa-porci-de-bazna

Dupa raportul carne/grasime, in prezent exista trei categorii de rase de porci domestici :
Rasele de porci pentru carne :

Au corpul cilindric,bot alungit.,o musculatură bine dezvoltată., sunci mari.
Ajung la o greutate corporală de 100-120 kg.în 8-10 luni.
Au randament ridicat la tăiere.
Rase :Uriaşul belgian,Marele alb, Marele negru,etc.

 

Rase pentru grasime:

Au corpul în formă de butoi.gât scurt şi gros, bot scurt, urechi lungi.
Rase: Mangaliţa

rase-de-porci
Rase mixte :

Au caractere intermediare dintre primele două.
Rase :Porcul de Bazna,Negru de Strei

 

>>> Comportamentul porcilor – Psihologia Porcului de Casa