Taierea Porcului la Romani

Taierea Porcului la Romani - Cum se taie porcul?

RACITURI ( PIFTIE ) DE PORC CA LA MOLDOVA

RACITURI DE PORC MOLDOVENESTI

Timp de preparare = o ora ( complexitate medie )

carne de porc cu fasole boabe

Ingrediente:

500 g picioare de porc,
1,250 kg cap de porc,
500 g carne de porc,
150 g ţelină,
150 g morcovi,
150 g ceapa,
75 g usturoi,
50 g sare,
2 ouă fierte.

Mod de Preparare:

Capetele si picioarele de porc se trec prin flacara, se înlatura unghiile, se taie in bucati, se spala si se oparesc.

Zarzavatul se curata, se spala.

Usturoiul se piseaza si se adauga putina apa, ouale se taie felii, capul de porc, picioarele si carnea de porc se fierb in apa rece cu sare.

Dupa spumare, se adauga zarzavatul si se continua fierberea la un foc moderat, pina se desprinde carnea de pe oase.

Carnea, curatata de pe oase (cap si picioare), se pune in portii, in farfurii sau forme decorate cu felii de oua si de morcov taiate cit mai frumos.

Supa se lasa sa se raceasca si se strecoara.

Se adauga usturoiul strecurat.

Supa astfel pregatita se toarna peste carne in farfurii sau in forme.

Se pastreaza la rece in camara sau frigider.