Taierea Porcului la Romani

Taierea Porcului la Romani - Cum se taie porcul?

TOCANITA DE PORC CU USTUROI SI ROSII

TOCANITA DE PORC CU USTUROI SI ROSII

Timp de preparare = o ora ( complexitate medie )

carne de porc cu fasole boabe

Ingrediente:

carne de porc frageda,
3 cepe,
3 rosii,
7 catei usturoi,
1 morcov,
1 kg cartofi,
o lingurita boia dulce,
un varf de boia iute,
ulei,
sare,
piper.

Mod de Preparare:

Se taie carnea bucatele si se spala bine.

Se pune in ulei la foc mic si se lasa la rumenit.

Cand a prins o crusta aurie se scoate si se tine la cald.

In uleiul ramas se caleste ceapa taiata marunt, apoi se adauga morcovul dat pe razatoare, usturoiul taiat marunt, rosiile cubulete si carnea de porc.

Se acopera cu apa calda cat sa acopere carnea, se pune boia, sare si piper dupa gust.

Cand carnea e aproape gata se pun si cartofii taiati cubulete.

Se mai lasa pe foc pana cand cartofii sunt fierti.

Aceasta tocanita este delicioasa numai atunci cand este servita cu smantana.

Pentru cei care doresc mancarea mai picanta se mai poate adauga ardei iute.

Poate fi servita si cu garnitura de orez.